Дренажна система

Дренажна система.Коли потрібен дренаж ґрунту?

Існує кілька факторів, що вказують на обов’язкове спорудження дренажної системи. 

  • По-перше, якщо ваша ділянка розташована в низині. У цьому випадку, після будь-яких опадів, ваш будинок і сад служитиме своєрідною «зливною ямою». Щоб рослини та споруди не постраждали, просто необхідно робити дренажне відведення зайвої вологи.
  • По-друге, якщо ділянка розташована на землі з високим рівнем ґрунтових вод.
  • По-третє, якщо ділянка має глинистий ґрунт. Існує ще одна благотворна дія дренажу ґрунту: покращується якість землі, вона стає більш пухкою та родючою.

Влаштування дренажної системи

Встановити дренажну систему можна самостійно. Дуже важливо правильно провести аналіз гідрологічних даних та скласти план прокладання інженерно-технічних елементів для відведення ґрунтових вод. Інакше результат може бути прямо протилежним вашим очікуванням.

Вибирати тип осушувальної системи для своєї ділянки слід виходячи з рельєфу, характеристик ґрунту, його розташування, рівня нахилу та ін. Існують такі види дренажу ґрунту:

-ПОВЕРХНЕВИЙ ДРЕНАЖ. Така система передбачає збирання та відведення води, що випадає у вигляді атмосферних опадів. Вона відносно проста у своєму створенні та призначена для профілактики перезволоження ґрунту. Поверхневий дренаж має на увазі систему виритих по периметру будинку і на його території канавок, що ведуть воду за межі ділянки в спільну криницю. До такого виду також відносять і зливову каналізацію.

-ГЛУБИННИЙ ДРЕНАЖ. Монтується за допомогою вкопування в землю дренажної системи — інженерно-технічної споруди, що складається з труб (дренів), водоприймачів, насосів, дренажних колодязів. Тип дренажної системи для глибинного водовідведення підбирається відповідно до характеристик Вашої ділянки. Такий дренаж необхідний там, де ділянка схильна до ризику заболочування. Для того, щоб «мокро питання» не стало постійною проблемою, найкраще глибинний дренаж довірити фахівцям.
Дренаж на ділянці — це ряд робіт, спрямованих на осушення ґрунту, шляхом відведення ґрунтових вод. Ландшафтна компанія Olunin Landscape виконує повний комплекс робіт. 

Чому вам варто звернутися саме до нас!

info-1

15 років досвіду створення дизайну для ландшафту

info-1

Понад 150 реалізованих проектів

info-1

Безкоштовний виїзд спеціаліста для консультації

info-1

Комплекс роботи від проектування до реалізації

info-1

Ландшафтний дизайн найвищої якості

info-1

Максимально короткі терміни створення комфортного простору

info-1

Команда професіоналів, які знають свою справу

info-1

Ми відповідаємо за якість матеріалів та робіт, так само даємо гарантію на всі види послуг

main-bg-3

ЕтапиРобіт

Аналіз об'єкта, погодження кошторису, підпис договору

Наші дизайнери розробляють концептуальне рішення проекту

Затвердження генерального плану

Робоча документація з інженерними кресленнями

Якісне виконання будівництва та озеленення

Передача ландшафтного проекту замовнику та повний розрахунок